2 bra godisväskor för hundutställare

En godisväska kan vara väldigt användbar så länge man väljer den rätta. Godisväskor kan användas till såväl vardags som på hundutställningar. Om du råkar välja en dålig produkt är dock risken stor att den inte kommer att användas överhuvudtaget utan bara ligga i en låda.

Det är förstås möjligt att skapa sin egen godisväska, om man är kreativ och fingerfärdig, men det är inget vi rekommenderar. Om du inte vet vad du gör, riskerar nämligen väskan att gå sönder och godiset rinna ut. I värsta fall sker detta i ringen under pågående bedömning, vilket naturligtvis vore en aning pinsamt.

Syftet med godisväskor är enkelt:

 • att ge dig snabb tillgång till hundgodis för att belöna din hund
 • att hålla godiset fräscht under en längre tid
 • att ge dig extra utrymme för tillbehör såsom hundbajspåsar, klicker och dylikt

Du bör därför köpa en godisväska som har gott om plats för din hunds favoritgodis. Tänk därför på väskans storlek och volym.

2 utmärkta godisväskor att använda i ringen

Godisväskor är väldigt billiga och enkla att tillverka. Det finns därför gott om sådana i alla hundbutiker på nätet, och efterfrågan på dessa är stor. De flesta hundägare äger minst en godisväska, och om du inte redan gör det kan vi varmt rekommendera att du införskaffar en.

Priset på godisväskor är generellt sett ganska lågt, men det finns förstås ”värstingväskor” som har ett betydligt högre pris än de lite billigare. Nedan presenterar vi två väskor i olika prisklasser som kan vara värda att titta närmare på.

Hurtta Bounty Bag

Hurtta Bounty Bag, även kallad Godisväska XL, är en väska med stängningsmekanism som säkerställer att väskan är stängd medan du springer i ringen. Det går dock snabbt att få fram godiset vid behov.

Denna väska har också en löstagbar innerficka som lämpar sig väl för lite kladdigare godis, såsom köttbullar. Denna ficka är möjlig att tvätta separat.

På framsidan av godisväskan finns en ficka med blixtlås för nycklar, mobil och hundbajspåsar.

Hurtta Bounty Bag rymmer upp till 4 dl godis.

Trixie träningspåse

Trixie träningspåse är en billigare och mindre avancerad modell som funkar såväl till vardags som i utställningsringen.

Denna godisväska är liten och fästs enkelt i kopplet eller bältet.

Om du bara behöver ha med dig en mindre mängd godis in i ringen, och inte har ett behov av avancerade funktioner, kan denna väska vara för dig.

Så väljer du rätt godisväska för ditt behov

Det är förstås välkommet att du tack vare godisväskan slipper förvara hundgodis och andra pryttlar i fickorna. Det är dock viktigt att du väljer en godisväska som passar just ditt specifika behov.

Att välja rätt godisväska är inte särskilt komplicerat utan det finns betydligt mer komplicerade tillbehör på marknaden. Du bör dock inte köpa första bästa godisväska; du bör välja den som är rätt för dig. Som tur är har även de allra bästa godisväskorna ett ganska överkomligt pris, så om du kan avvara några hundralappar kan det vara värt att satsa på en lite mer högkvalitativ produkt.

De saker du bör ta hänsyn till i valet av godisväska inkluderar:

 • Storlek och volym — behöver du en liten godispåse eller en mindre väska?
 • Fack — vissa hundutställare föredrar väskor med ett enda stort utrymme medan andra föredrar att godisväskan är indelade i olika fack
 • Material — silikon är ett material som är lätt att rengör men de flesta godisväskor är tillverkade av tyg och polyester
 • Fästanordning — vill du ha en midjeväska, en väska som fästs i kopplet, eller bör den fästas på något annat sätt?
 • Vattentålighet — en godisväska är sällan vattensäker, men den bör åtminstone tåla lite fukt och väta
 • Extra funktioner — behöver du en påse eller väska med hål för hundbajspåsar eller andra specialfunktioner?

Kommentarer

Kommentera

mood_bad
 • Inga kommentarer än.
 • chat
  Kommentera
  keyboard_arrow_up