Därför behöver hundutställare en hundförsäkring

Den främsta anledningen till att teckna en hundförsäkring är förstås som ett skydd ifall något oförutsett skulle inträffa. Och när man som hundutställare reser land och rike runt för att ställa ut sin hund, kan i princip vad som helst hända.

Syftet med hundförsäkringar är inte särskilt komplicerat — du betalar en månatlig avgift för att få hjälp att täcka oförutsedda, kostsamma veterinärkostnader. Hundar är täcks generellt sett inte av andra slags försäkringar, såsom din hemförsäkring, vilket är anledningen till att du bör teckna en hundförsäkring. Den kan visa sig vara värd sin vikt i guld om din fyrbenta vän skulle ha oturen att på något sätt råka illa ut. Med en försäkring skyddar du inte bara din hund utan även din plånbok från det oförutsedda.

Nedan finner du fyra anledningar till att varje hundägare bör försäkra sin hund.

1. Hundar äter vad som helst

Hundar av alla raser och storlekar kan drabbas av oförutsedda skador eller sjukdomar under sin livstid. Unga valpar är särskilt utsatta eftersom de är väldigt nyfikna på världen omkring dem. De gillar att tugga och smaka på allt från dina skor till din soffa. Detta kan leda till att de råkar illa ut.

De olika föremål som hundar tenderar att svälja — vilket kan vara allt mellan himmel och jord — gör detta till en av de vanligaste anledningarna till att hundägare kontaktar sitt försäkringsbolag. Det kan också visa sig bli en kostsam affär att vårda denna typ av skada, inte minst om komplikationer såsom infektioner uppstår.
Alla som har befunnit sig i en utställningsring vet att det ofta kan ligga okända godisbitar och andra föremål i ringen. Vem vet vad som skulle hända om din hund satte i sig dessa?

2. Även hundar kan behöva läkemedel

Idag har hundar likt människor tillgång till läkemedel av olika slag. Det är svårt att komma på en bra anledning att inte ge sin hund den allra bästa veterinärvården som går att få. Just mediciner undantas ofta från vanliga hundförsäkringar, men det går generellt sett att inkludera dessa i sin hundförsäkring genom att teckna en tilläggsförsäkring. Just läkemedel kan inte bara hjälpa din hund utan också dränera ditt bankkonto om du inte är försäkrad.

3. Hundar kan drabbas av kroniska sjukdomstillstånd som behöver behandlas

Hundar kan precis som vi människor drabbas av kroniska sjukdomstillstånd såsom diabetes, artrit och diverse allergier. Dessa tillstånd kan kräva månatlig förskrivning av receptbelagda läkemedel, regelbundna veterinärbesök eller behandlingar som i längden blir kostsamma. Även här kan din hundförsäkring vara till hjälp genom att underlätta för dig att betala dessa kostnader.

4. Vissa hundraser är mer utsatta än andra

Den hundras du äger ger ofta en god fingervisning för huruvida du bör teckna en hundförsäkring eller inte. Vi rekommenderar naturligtvis alla hundägare att göra detta. Samtidigt är vissa raser mer mottagliga för vissa sjukdomstillstånd än andra. Det finns till exempel hundraser som i större utsträckning än genomsnittet tenderar att drabbas av höftdysplasi, däribland mastiffer. Andra raser, såsom pomeranian, drabbas oftare av patellaluxation.

Genom att försäkra din hund ökar du din förmåga att ge hunden bästa möjliga veterinärvård utan att du behöver ruineras ekonomiskt. Detta kan ge dig en stor gnutta sinnesro samtidigt som din hushållsbudget förblir intakt.

Kommentarer

Kommentera

mood_bad
  • Inga kommentarer än.
  • chat
    Kommentera
    keyboard_arrow_up