Fem år med Inoffappen

Inoffappen lanserades ursprungligen i november 2013, då i form av en väldigt enkel webbsajt vid namn Inoff.info. Syftet med sajten var att lista inofficiella hundutställningar runt om i landet. Med tiden kom tjänsten att utvecklas och släpptes i maj året därpå (2013) även som en mobilapp för Android-enheter.

Sedermera skulle Inoff.info komma att byta namn till Inoffappen, och i början av november 2018 – i princip på dagen fem år efter den ursprungliga lanseringen – nylanserades tjänsten i sin nuvarande form. Denna webbtjänst är nu mer lättanvänd och estetiskt tilltalande än någonsin tidigare. Med det sagt är utvecklingsarbetet kring Inoffappen ständigt pågående.

Oväntad respons

Innan denna webbtjänst lanserades i sin ursprungliga form, surfade dess skapare runt på nätet i jakt på inofficiella hundutställningar. Dessa sammanställde han sedan i listform för personligt bruk. Det skulle dock visa sig att det fanns ett stort intresse för denna typ av information, vilket blev tydligt så fort tjänsten lanserades på nätet.

Till en början hade Inoff.info ett tiotal användare, sedan ett hundratal. I dagsläget används Inoffappen.se av tusentals hundutställare som söker inofficiella utställningar att ställa ut sina hundar på. Den facebooksida som är kopplad till tjänsten har också en bra bit över 3 000 gilla-markeringar, vilket är ett tecken på att den uppskattas av många hundutställare.

Ett exempel på den stora respons som tjänsten har fått är alla de foton som på kort tid trillade in på Inoffappens facebooksida till följd av ett inlägg där användaren ombads dela med sig av sådana. Dessa bilder kommer att användas på den nya sajten i ett försök att skilda de olika arrangemangen i bildform.

Fem nya år ligger framför oss

Inoffappen drivs fortfarande av mig, frilansskribent Sebastian Liljegren, med hjälp av min fru Elin och alla ni entusiastiska användare och arrangörer som hjälper till att tips om utställningar som saknas på sajten. Tillsammans med er fortsätter jag vidareutvecklingen av tjänsten och ser fram emot fem nya år med denna.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka såväl nya som lojala ”inoffappare”. Utan ert stöd vore inte detta möjligt.

Kommentarer

Kommentera

mood_bad
  • Inga kommentarer än.
  • chat
    Kommentera
    keyboard_arrow_up