Att bo på hotell med hund

I samband med hundutställningar är det vanligt att man som långväga utställare tar in på hotell tillsammans med sin hund. Det är ofta välkommet att slippa pendla långa sträckor utan sömn, och faktum är att många hotellkedjor gärna tar emot fyrbenta gäster. Men hur hittar man egentligen hundvänliga hotell och vad förväntas av dig och din hund? Här får du användbara tips och råd för lyckade hotellvistelser tillsammans med din hund.

Detta förväntas av dig och din hund

När du bokar ett hotellrum för dig och din hund får du ofta betala ett hundtillägg. Detta tillägg är tänkt att kompensera för den extra städning som generellt sett krävs efter att ett husdjur har vistats på hotellrummet. Storleken på hundtillägget varierar mellan olika hotell men uppgår vanligtvis till cirka en hundring. Värt att notera är att du ibland tvingas betala ett hundtillägg per hund och natt, vilket gör att kostnaden för vistelsen kan sticka iväg något.

Annat som är värt att tänka på är att ni inte bör störa andra gäster. Om du vet med dig att din hund tenderar att skälla ljudligt när du lämnar rummet, bör du därför överväga att beställa upp måltider på rummet istället för att lämna hunden och uppsöka frukostbuffén eller restaurangen. De allra flesta hundvänliga hotell tillåter att man hämtar upp maten till rummet och vissa har förstås även room service.

Att hunden är rumsren är förstås en förutsättning för en trevlig och lyckad hotellvistelse. Personligen föredrar jag att boka hotellrum som är belägna relativt nära en utgång och helst på bottenvåningen eller inte alltför många trappor upp. På så sätt kommer man snabbt och smidigt ut när man behöver. Ett hotell som är något av en personlig favorit, bland annat för den föredömliga sidoutgången, är Quality Hotel Frösö Park på Frösön utanför Östersund.

Så hittar du hundvänliga hotell

Så hur gör man för att hitta hundvänliga hotell? I egenskap av hundutställare som har varit gäst hos en rad olika hotellkedjor från Haparanda i norr till Lund i söder, har jag fått erfara att kvaliteten och upplevelsen kan variera ganska kraftigt. På en sajt som Hotelspecials kan du söka fram ”hundhotell” på önskad plats och ta del av andra gästers recensioner av de olika hotellen. Där kan du även se aktuella priser och boka ditt rum direkt.

Att göra innan du checkar in

Innan du bokar ett rum — såvida rummet inte går att avboka utan kostnad — kan det vara en fördel att ringa hotellet för att kontrollera att de tillåter hundar i rummen. Tänk på att det ibland finns en gräns på till exempel en eller två hundar per rum. Passa även på att fråga om hundtillägg. Du kan även kontrollera detta efter att du har bokat, men det är säkrast att ringa då vissa hotellreceptioner är mindre duktiga på att svara på mejl.

Om din hund gärna tuggar på saker kan det vara bra att ta med lite extra hundtugg, för du vill ju inte att hunden förstör möblerna i rummet. Ta gärna med mat- och vattenskålar samt en filt eller liknande som hunden är bekant med och kan sova på (vissa hotell erbjuder hundgäster en hundbädd).

Mer komplicerat än så är det inte att bo borta med hund. Om du tycker att jag har glömt eller missat något får du gärna kommentera nedan!

Kommentarer

Kommentera

mood_bad
  • Inga kommentarer än.
  • chat
    Kommentera
    keyboard_arrow_up