Om Inoffappen

Jag som skapat Inoffappen heter Sebastian Liljegren och arbetar till vardags som frilansskribent. Jag driver även flertalet webbprojekt av olika slag vid sidan av heltidssysselsättning som skribent.

Sebastian Liljegren Sebastian Liljegren, Inoffappens skapare

Av hundutställare för hundutställare

Likt många andra nya hundutställare sökte jag på nätet efter inofficiella hundutställningar. Jag hittade någon sida som försökte samla dessa i en lista men upptäckte snart att många utställningar saknades i listan. Jag började därför själv att leta efter inofficiella utställningar och föra en egen lista över dessa i ett kalkylark på datorn. Efter ett tag bestämde jag mig för att skapa en webbplats och publicera min lista för andra hundutställare att ta del av. Den 2 november 2013 lanserade jag Inoff.info – en väldigt enkel men informativ webbplats.

Till en början la jag till nya tabellrader i listan för varje utställning manuellt, vilket snabbt visade sig vara väldigt tidsödande. Därför skapade jag en databas där jag la in alla inofficiella utställningar jag hittade och lät webbservern göra jobbet. Detta gav mig också möjligheten att sortera listan utifrån olika parametrar som exempelvis var i landet utställningarna äger rum. Nu när arbetet med att uppdatera listan hade effektiviserats kunde jag fokusera helt på att hålla mig uppdaterad om nya inofficiella hundutställningar.

Jag utvecklade också en app för Android som jag släppte för gratis nedladdning i Google Play-butiken den 1 maj 2014. I december 2014 startade jag min webb- & apputvecklingsfirma CodeGrown, och Inoffappen (eller Inoff.info som tjänsten då hette) är numera en av företagets produkter. I slutet av 2015 bestämde jag mig för att ge tjänsten lite kärlek och bytte med anledningen av det den 12 december namn på den till Inoffappen samt passade på att byta logga och färgschema.

Efter ett par år av rent underhåll av tjänsten bestämde jag mig för att på nytt ge den ett välbehövligt ansiktslyft. I juli 2018 ägnade jag därför en semestervecka åt att bygga om Inoffappen från grunden. Jag kunde nu förverkliga en dröm genom att lansera den plattform som jag tidigare velat ta fram men saknat tid och verktyg för att konkretisera.

Min förhoppning är att du som användare ska komma att uppskatta Inoffappen i samma utsträckning som jag!

inoffappen logo

keyboard_arrow_up